Eladná a város a Vöröskereszt utcai telkét

Ha a holnapi közgyűlésen a városatyák rábólintanak, áruba bocsátja a Vöröskereszt utcai, a rackás fűnyírásról elhíresült telkét a város. Ide korábban munkásszállót is terveztek, de nem nyert a rá beadott pályázat.

Nincs még egy olyan ismert belterületi üres telke a vásárhelyi önkormányzatnak, mint az a Vöröskereszt utca 7-9. szám alatti, mely leginkább arról ismert, hogy annak területén 25-30 rackajuhot vetettek be a zöldfelület karbantartására. Bár a módszer – mármint, hogy a fűkaszák helyett juhokkal nyírassák le az elburjánzott növényeket – külföldön teljesen bevált és elfogadott, ám a vásárhelyi közvélemény egy részének nem volt szimpatikus. Így aztán a kísérletet nem folytatták, már csak azért sem, mert újabb nyájat nem találtak.

Egykoron itt vasbeton elemeket gyártottak

Ez az a telek, melyre a város egy munkásszálló felépítését is tervezte. 2020 májusában a közgyűlés döntött arról, hogy beadja az Innovációs- és Technológiai Minisztériumnak az ezzel kapcsolatos 315 milliós pályázatát, megcélozva ezzel egy nyolcvan fős szálló építését. Ez azonban végül nem nyert. A munkásszálló terve körül viszont polémia alakult ki.

Nos ezt a jelenleg is üres, összesen 5718 négyzetméteres telket dobja piacra a város, ha arra a testület holnapi ülésén rábólint.

A házszámozás fele ma is látható az egykori kerítés megmaradt darabján

Ahogy arra az idősebbek emlékeznek, az egykori Elektrofém (ma társasház) és az egykori Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola (ma szerszámgép kereskedés) épületével is szemközti telken működött még az 1980-as években is a DÉLÉP, azaz az állami építőipari vállalat vasbetonelem gyártó üzeme. A telken álló egykori porta és szociális épületeket, ahogy a téglakerítés jó részét már réges-régen elbontották.

CSOMIÉPCsomiép Kft.eladásElektrofémHódmezővásárhelyközgyűlésLiszt Ferenc Ének-zenei Általános IskolarackarackajuhtelekvárosVöröskereszt utca