Éjszakai betörőket tartóztattak le – videóval

Betörtek egy társasházba, majd az egyik nyitott lakásból ellopták a holmikat. Egy másik lakástulajdonos riasztotta a rendőröket.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványára letartóztatásba került két férfi, akik néhány héttel ezelőtt, egyik éjjel betörtek egy IX. kerületi társasházba, ahol az egyik lakásba besurranva, különböző értéktárgyakat loptak, majd ezután még több lakásba is megpróbáltak bejutni, hogy további értékeket szerezzenek.

A megalapozott gyanú szerint, a gyanúsítottak idén június 21-én éjjel egy IX. kerületi társasházhoz mentek azért, hogy onnan értékeket lopjanak. A két férfi először rángatni kezdte a társasház bejárati ajtaját, majd végül feltörték a zárat. Az épületbe bejutva, a gyanúsítottak a folyosókat járva, több lakásba is megpróbáltak bejutni. Ennek során az egyik nyitott lakásból okos órát, mobiltelefont és készpénzt loptak. Ezután egy másik lakás bejárati ajtaját erővel próbálták meg benyomni, amit az otthon lévő lakó meghallott, ezért hívta a rendőröket, akik a betörőket a helyszínen elfogták.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két férfi letartóztatását indítványozta. Az egyik gyanúsított már az elsőfokú bíróság döntése alapján letartóztatásba került, társát pedig az ügyészi fellebbezés eredményeként, a másodfokú bíróság tartóztatta le.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, ahogyan a két férfi a társasház ajtaját rángatja, feszegeti, majd a zárat feltöri, és bejutnak a házba, nem sokkal később pedig megérkeznek a rendőrök.

betörőklakásokos óratársasház