Ehető rovarok, zöld pénzügyek – új kurzusok az SZTE-n

A cél a fenntarthatóság, a zöld ágazatok megismertetése hallgatókkal, ezen kívül pedig új megoldási lehetőségek kutatása.

Hét egyetemi kar húsz oktatójának közreműködésével fenntarthatósági tematikájú kurzusok fejlesztése kezdődött meg idén tavasszal a Szegedi Tudományegyetemen.

„Többek között ehető rovarokkal, fenntartható tájgazdálkodással, zöld pénzügyekkel, fenntartható szennyvízgazdálkodással, vagy éppen városi mobilitásmenedzsmenttel foglalkozhatnak a hallgatók” – derül ki az egyetem közleményéből, amely arra is kitér, hogy az újonnan bevezetett kurzusok alapvetően a fenntarthatóság és a zöldgazdálkodás témakörét igyekeznek lefedni.

Még 2021-ben a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem közösen indították el a Hatékony fenntarthatóság című tantárgycsoportot, jelenleg ennek a bővítése zajlik 15 újabb kurzus fejlesztésével.

A kurzusok terv szerint az SZTE hallgatói számára szabadon választható, általános egyetemi művelő kurzusként lesznek meghirdetve a következő, 2024/2025-ös tanév őszi, valamint tavaszi félévétől kezdve.

fenntarthatóságSZTEzöldgazdaság