Együtt szavazott Márki-Zay Péter és Botka László

Botka László Márki-Zay Péterre szavazott az előválasztás második fordulójában ma délelőtt Szegeden. A szomszédos város polgármestere ugyanis a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítójában látja a lehetőségét annak, hogy 12 év után le lehessen váltani a kormányt, amelyik, ahogy mondta, elrabolta a demokráciát és kettészakította az országot. Márki-Zay Péter szerint ezen a héten dől el, lesz-e kormány- és rendszerváltás jövő tavasszal. A két polgármesterrel szavazott a Csongrád-Csanád Megye 2. számú választókerületében az előválasztáson állva maradt Mihálik Edvin is.

Reggel, valamivel kilenc óra előtt érkezett Márki-Zay Péter a szegedi városházára, ahol Botka Lászlóval, ezt követően közösen indultak a Kárász utcára, ahol közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Szeged polgármestere is a Márki-Zay Pétert támogatja az előválasztás második fordulójában.

Botka László elmondta, annak ellenére, hogy sok dologban nem értenek egyet, most mégis össze tudnak fogni, hogy jövőre le lehessen váltani az Orbán-kormányt.

Botka László három éve működik együtt több ügyben a szomszédos Hódmezővásárhely polgármesterével, ez idő alatt megismerték egymást és kiderült jó tudnak együtt dolgozni. Ahogy kifejtette, egy hihetetlenül nagy tudású és végtelenségig tisztességes embert ismert meg Márki-Zay Péter személyében, akivel azért agyon sok mindenben mást gondolnak a világról, de képesek európai, normális módon vitatkozni, másrészt meggyőzni egymást. De szerinte Márki-Zay Péter az, aki leginkább össze tudja fogni ebben az országban a kormányváltást akaró baloldali, jobboldali, liberális, zöld és csalódott civil választópolgárokat.

Márki-Zay Péter azt kérte, menjenek el minél többen szavazni a héten, most ugyanis, azt mondta, rendszert váltani, meg lehet dönteni azt a rendszert, amely Magyarország ezeréves történetének a legkorruptabb kormányzata.Örömét fejezte ki, hogy egyre többen beállnak programja mögé.

Sajnos én azt látom, hogy az országban embereket zsarolnak bele abba, hogy ne álljanak ki nyíltan mellettem, ne álljanak ki nyíltan amellett a jelölt mellett, akinek valódi reménye van leváltani ezt a kormányt jövőre. Botka László azáltal vált az én hősömmé is, hogy ő ennek a zsarolásnak nem engedett.

– mondta beszédében.

Márki-Zay Péter és Botka László végül közösen adta le szavazatát az előválasztási sátorban. Közben Dobrev Klára folytatta tovább országjárását. Pécsett vasárnap azt mondta, az ellenzéki összefogásban két év munka van, és bármilyen nézetkülönbség ellenére a második fordulóban nem szabad egymás ellen fordulni a két riválisnak és támogatóiknak.

Az előválasztás második fordulója, amelyben már csak a két állva maradt miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni, október 16-ig tart.

Botka LászlóelőválasztásMárki-Zay Péterminiszterelnök-jelölt