Egyre több ivókutat helyeznek ismét üzembe a városban

Amennyi ívókutat csak be lehetett indítani, beüzemelt az önkormányzat és folyamatosan azon dolgoznak a munkatársak, hogy a város legkülönbözőbb részein enyhítést tudjon adni a városlakóknak a csobogó víz a nagy kánikulában. A zöld övezet fenntartása is nagyon fontos, ezért a Kossuth téri öntözőrendszer felújítását elvégezték.

Ezen a forró nyáron nagy forgalmat bonyolít a Kossuth téri ívókút. Hódmezővásárhely számos szeglete nyújthat így enyhülést a városlakóknak a tikkasztó órákban, ezért ahol csak lehetett már beüzemelték, vagy hamarosan elindítják a díszkutakat.

Az oroszlános kút a központban még nem megy, de az is napokon belül beindul, mondta Farkas Andrea, városüzemeltetési csoportvezető a Vásárhelyi TV-nek. Hozzátette, a Tram-train építkezés miatt leállás volt, a Kálvin téri kútnál is sikerült a vezetékeket helyreállítani, így ott is napokon belül folyik majd a víz. A Hősök terén is új szökőkutat üzemelnek be, ott a vállalkozók felajánlásával és segítségével a vízforgató is beépítésre kerül. Ha a munkálatok elkészülnek a Hősök terén is egy kicsit kellemesebb lesz a levegő.

Ebben a kánikulában a zöld felületek is külön gondozást igényelnek. Azért, hogy a Kossuth téri pázsit és virágágyások ne száradjanak ki, az itt használatos öntözőrendszer javítását is el kellett végezni.

Az aknában megtörtént a szivattyúcsere, mert a Kossuth téri öntözőrendszert is felújították. Több helyen nem működött jól és egyes öntözőfejeket is más helyre kellett telepíteni, valamint egy vadonatúj szivattyút is elhelyeztek, hogy hibamentesen, folyamatosan tudják üzemeltetni az öntözőt is.

Az itt található nagy fák külön locsolásra szorulnak, míg a villanyoszlopokat díszítő muskátlik öntözését is naponta kétszer, reggel és este elvégzik. A dr. Rapcsák András utcán és a szálloda előtti szökőkutak beüzemelése is cél, de ezek esetében a bontás elkerülhetetlen, így helyreállításuk még várat magára.

Farkas Andreaivókútnyár