Egyre nagyobb a Százszorszép program közössége

Csütörtökön ismét rászoruló asszonyoknak, lányoknak osztottak higiéniás csomagokat a Százszorszép program keretében. A közel egy évvel ezelőtt elindított projekt keretein belül immár százötven nőnek tudnak segíteni. A résztvevőket nemcsak higiéniás termékekkel, de felvilágosító és életvezetéssel kapcsolatos előadásokkal is támogatják.

Civilek szervezésében tavaly nyáron indult el Vásárhelyen a Százszorszép program a női méltóságért, mellyel a rászoruló, hátrányos helyzetű lányokat, asszonyokat segítik minden hónapban egy higiéniás csomaggal, amely az egész havi szükségletüket fedezi.

A kezdeti 40-50 csomag után tegnap már 150-et osztottak szét. Kecskés Fanni, az akció egyik motorja facebook-posztban írt a tegnapi alkalomról, illetve magáról a projektről: – A program megálmodója Márki-Zayné Vincze Felícia. Amikor jelezte felém ezt az ötletét, azonnal támogattam és elkezdtem segíteni, hiszen nagyon fontos dolognak tartom, hogy ilyen nemes célért kiálljunk. Hozzáteszi:

A minden hónap utolsó csütörtöki napján megtartott találkozókon rendszeresen előadásokat is tartanak, például Kecskés Fanni is beszélt már a hölgyeknek jogi témákról, de a résztvevők hallhattak különböző támogatási lehetőségekről, és a nőiség, a párkapcsolatok kérdésköre is szóba került. A tegnapi alkalmon Arany-Tóth Katalin olvasott fel Anyák napi és gyerekverseket, illetve saját költeményeit, előadása végén pedig mindenkinek odaadott egy kinyomtatott verset is.

A projekt másik szervezője, Szabó Margit a tegnapi alkalmon bejelentette, hogy június elsején piknikkel egybekötött „kreatív és karitatív kirándulást” szerveznek a program résztvevőiknek Szarvasra, az állatparkba, amelynek keretében gyógynövény-ismereti versenyt is terveznek – a Szabó Margit által kitalált „Szabó Ilonka – programot”. Ennek győztesei a helyszínen ajándékot is kapnak majd.

A Százszorszép programnak továbbra is jól jön minden támogatás, aki szeretne, a Tiszta Vásárhelyét Egyesület számlaszámára utalhat:

Tiszta Vásárhelyért Egyesület

10700158-71188667-51100005

Megjegyzés: higiénia

Tárgyi felajánlásokat a megadott gyűjtőpontokon is fogadnak.

Arany-Tóth KatalinhigiéniaKecskés FanniMárki-Zayné Vincze Felícianői méltóságSzabó Margit MomóSzázszorszép programTiszta Vásárhelyért Egyesület.Vásárhely