Egymilliárdos hulladékgazdálkodási projekt zárult tegnap

A város sikeresen pályázott a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban, és nyert 980 millió forint támogatást a területet érintő fejlesztésre. Az összegből új hulladékgyűjtő edényzetet és gépkocsikat szereztek be, és a város új, máris sokak által használt hulladékudvara is ennek köszönhetően jött létre.

A „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Hódmezővásárhely Város területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt célja elsősorban a település hulladékgazdálkodási problémáinak megoldása volt, természetesen a környezet állapotának megőrzése mellett.

Ennek a pályázatnak köszönhetően vissza tudta állítani a város a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, kiegészítve ezeket fáradt olaj és üveggyűjtéssel is, szelektív kukákat helyeztek az emeletes házas övezetekbe, és megnyitották a város új hulladékudvarát, ahova elektronikai, veszélyes hulladékot, építési törmeléket és zöldhulladékot is ingyen vihetnek a vásárhelyiek.

– Egy évvel ezelőtt vettük át a hulladékudvart, nagyon nagy sikere van, nagy hiányt pótol a városban – mondta el a VTV-nek Schauer Tamás, az FBH igazgatója a projekt záró rendezvényén.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester a zárórendezvényen azt is elmondta, hogy szeretnénk, ha gyermekeink úgy nőhetnének fel, hogy példát mutatunk nekik, akár azzal, hogy fákat ültetünk, önkéntesen szemetet szedünk, vagy egy olyan rendszert működtetünk, mely azon túl, hogy sok-sok éven keresztül mindannyiunk megelégedésére szolgál, jelentős mértékben hozzájárul környezetünk védelméhez.

Hódmezővásárhely gyorshír szolgálata beszámolójában kiemeli, a projektnek látható, kézzel fogható eredménye is van. Ahogy írják: ,,idén három területen is első helyen végzett Hódmezővásárhely a KSH 25 megyei jogú várost vizsgáló rangsorában – ezen eredmények közül kiemelten büszkék vagyunk a közterületek állapotára és a hulladékkezelésre. A városi hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésével, az önkéntes szemétszedésekkel és faültetésekkel, valamennyi ismert illegális hulladéklerakó felszámolásával máris sokat tettünk egy tiszta Vásárhelyért.”

(Forrás: facebook/Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata)

hulladékgazdálkodáshulladékkezeléshulladékudvarKEHOPSzelektív hulladékgyűjtésVásárhelyvásárhelyi hírek