Egymilliárdos hitelkeretet nyitna a város

– tudta meg lapunk. Ezzel a többnyire márciusban és szeptemberben megérkező működési bevételek folyósításáig hátralévő időt kívánják áthidalni.

A Hódpress birtokába került polgármesteri beadványban az is szerepel, hogy bár a város még egy tavalyi határozatban döntött likviditási (fizetőképességet megőrző) hitel felvételéről a Takarékbanktól, ez nem történt meg, időközben pedig bankot váltott a város, így vehet fel hitelt most a K&H-tól.

A cég az indoklás szerint jóval kedvezőbb ajánlatot tett a városnak. A dokumentum szerint ez a hitelkeret nem tartozik a kormány által a saját engedélyéhez kötött hitelfelvétel hatálya alá. A polgármester korábban az ATV-ben már beszélt arról, hogy a város rövid távú megoldásként felvenne olyan hitelt, amelyet év végéig vissza kell fizetni.

A holnapi rendkívüli ülés fő napirendje, amelynek határidejével indokolták, hogy rendkívüli ülést kell összehívnia a város önkormányzatának, a tájházak építészeti értékeinek megújulását támogató szakmai előterjesztésre és épületfelújítására való önerő biztosítása. Emellett mindent bezsúfoltak az „Egyebek” napirendbe, de mutatjuk, mik lesznek azok még.

  • Hódmezővásárhely közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozási engedélyek fajtáiról és díjáról szóló 23/2015. (XI.11.) számú önkormányzati rendelet módosítása
  • Beszámoló a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány 2019. évi tevékenységéről (1 db határozati javaslat)
  • Döntés folyószámlahitel felvételéről
  • Döntés a Hódmezővásárhely, belterület 3549/3 helyrajzi számú ingatlan Magyar Állam tulajdonába és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vagyonkezelésébe kerüléséről
  • Hódmezővásárhelyi Petőfi utca 6. szám alatti ingatlan közoktatási célra történő ingyenes átadása (1 db határozati javaslat)
  • Új tag választása a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Felügyelőbizottságába (1 db határozati javaslat)

Frissítés:

Elfogadták.

bankhitelhitelkeretK&HÖnkormányzat