Egyetlen pontocskával bebiztosította helyét a rájátszásban a Kosársuli

Többször volt tíz pontos hátrányban, a végén mégis egyetlen labdányi különbséggel győzött szombaton idegenben a Vásárhelyi Kosársuli NB I/B-s férfi kosárlabda csapata, s ezzel az utolsó bajnoki forduló eredményétől függetlenül bejutott a rájátszásba.

Nagyon nem indult jól a Pénzügyőr elleni találkozó a vásárhelyiek számára: bő két perc után 10-0 volt az eredményjelzőn. A kései ébredés után három negyednek kellett eltelnie, mire utol tudta érni a tabellán jóval mögötte álló ellenfelét az Utasi-legénység, ahol nagyon sok volt az eladott labda. Először a negyedik negyed elején vette át a vezetés a Kosársuli, és sikeres hárompontosainak és végjáték fegyelmezett védekezésének köszönhetően megszerezte a győzelmet. Mindkét együttes 8-8 triplát termelt, a vendégek ezen kívül kizárólag a palánk alatt jeleskedtek.

Pénzügyőr SE – Bodrogi Bau Vásárhely 78-79 (24-14, 22-27, 15-20, 17-18)

Utasi Gábor vezetőedző: – Újabb egylabdás meccs, újabb győzelem! Kezdem azt hinni, hogy nagyon jó ez a csapat. Ezzel a sikerrel bebiztosítottuk a helyünket a playoffban, jövő vasárnap, a Kecskemét ellen pedig az is kiderül, hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt.”

Bodrogi Bau Vásárhelyi KosársulikosárlabdaNB I/B