Egyetemi különdíjat kapott a Cseresnyés kollégistája

Kondász Bálint, a HSZC Cseresnyés Kollégiumának lakója, aki a néhány hete a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem különdíját vehette át. A díjnyertes mezőgazdásszal közösségvezetője, Pataki Béla beszélgetett.ű

Milyen versenyen vettél részt?

2021. október 1-jén Kaposváron voltam az országos Guba Sándor Emlékversenyen. Guba Sándor híres mezőgazdasági mérnök volt a múlt században, fő kutatási területeként a magyarországi szarvasmarha- és sertésállomány termelőképessége jelölhető meg. Új törzstenyészeteket alakított ki, megalkotta és országosan ismertté tette a KA-HYB és a KSZKV nevű sertéstenyésztési rendszereket, valamint új eredményeket ért el a takarmányozásban és a gépi fejésben is. 1993-tól a mezőgazdasági és élelmiszeripari tanulók számára kiírt emlékverseny is az ő nevét viseli. Ezen vettem részt.

Mi volt a feladat?

Egy pályamunkát kellett előzetesen beadni, aminek a témája a „Fialás szinkronizálás egy korszerű állattartó telepen” címet kapta. Ezt a dolgozatomat kellett szóban megvédenem 10 percben.

Milyen eredményt értél el?

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem különdíját kaptam az előadásom magas szakmai színvonala miatt. A témám konkrétan a sertésfialás szinkronizálása volt. Nagy segítségemre volt az otthoni családi gazdaság, ahol sokat tevékenykedem.

Kik segítettek a felkészülésben?

Köszönettel tartozom konzulens tanáromnak, Köteles Dávidnak, aki megfelelő módon felkészített a versenyre, illetve a Cseresnyés Kollégiumnak, ahol nyugodt körülmények között tudtam tanulni.

Cseresnyés Kollégiumkollegistamezőgazdamezőgazdaság