Egyesülhet a két vásárhelyi úszó klub

A Hód Úszó SE júliusi közgyűlésén az egyik napirendi pont a NICS HSÚVC-vel történő egybeolvadás lesz. Ha létrejön a fúzió, a város összes úszója egy egyesület képviseletében indulhat az őszi versenyszezonban, amelynek időpontjait tegnap jelentette be a Magyar Úszószövetség.

Egységben az erő – ennek szellemében működhet tovább a hódmezővásárhelyi úszósport, amelynek képviselői számos sikert arattak az elmúlt években. A Hód Úszó SE és a NICS HSÚVC több versenyzője jelenleg is az országos ranglista élén szerepel. A két klub egyesülésére először abból a május 22-i közleményből lehetett következtetni, ami mindkét egyesület közösségi oldalán megjelent.

Ebben azt írták: „a mai napon a város két úszó egyesületének elnöke megbeszélést tartott a jövőbeni közös munkát illetően. A megbeszélésen megtalálták a közös nevezőt, és így a találkozó eredményes és konstruktív volt. Reményünket fejezzük ki, hogy sikerült feloldani az ellentéteket, és a jövőben közösen vállvetve dolgozunk a város úszósportjának sikerre vitelében. Ehhez a MÚSZ és a városvezetés is támogatását biztosította.”

Az informális bejelentés után jöhet a formális fúzió, a Hód Úszó SE ugyanis július 15-én tartja éves közgyűlését, amelynek egyik napirendi pontja a NICS HSÚVC-vel történő egybeolvadás lesz. Amennyiben a tagság jóváhagyja az indítványt, a város összes úszója egy egyesület képviseletében indulhat az őszi versenyszezonban.

A megmérettetések időpontjait tegnap jelentette be a Magyar Úszószövetség. Közleményük szerint a koronavírus világjárvány miatt a MÚSZ soha nem látott módon készül megrendezni a 2020-as év országos bajnokságait. A szokásos, tavaszi-nyári időszak helyett ősszel és télen lesznek a versenyek, ráadásul – több világhatalom példáját követve – a serdülő korosztály alatt nem országos, hanem regionális bajnokságok kerülnek megrendezésre.

A 2020. évi úszó országos bajnokságok időpontjai:

  • Medencés Hosszútávú Országos Bajnokság – október 23-24. Helyszín: később kerül kijelölésre
  • Serdülő – Ifjúsági Országos Bajnokság – november 13-15. Helyszín: Budapest
  • Delfin – Cápa – Gyermek Regionális Bajnokságok- december 05-06.
  • Felnőtt Országos Bajnokság – december 08-12. Helyszín: Kaposvár

Hód Úszó SENICS-HSÚVCúszásúszóverseny