Egyesek szerint észszerű, mások nehezebben viselik Hódmezővásárhelyen a meghosszabbított kijárási tilalmat

„Karácsony jövőre is lesz, most az a legfontosabb, hogy mi is legyünk”- ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi bejelentésében, amelyben január 11-ig meghosszabbította a veszélyhelyzet alatti korlátozó intézkedéseket, például a kijárási tilalmat 20 és reggel 5 óra között. A karácsonyról a későbbiekben még határoznak. A vásárhelyiek különbözőképpen vélekednek a döntésről.

A hódmezővásárhelyiek közül egyesek teljesen logikusnak tartják a miniszterelnök által bejelentett döntést, hiszen pont ilyenkor nem szabad lazítani, amikor a járvány sűrűjében vagyunk.

A korlátozások azoknak a legnehezebb, akik egyébként is távol vannak a családjuktól, és ezért a karácsony, a család ünnepekor sem tudnak a közvetlen családtagjaikkal, szeretteikkel találkozni. Erről beszélt Balázs Szófia a Vásárhelyi TV-nek. Ő az évben már másodjára kénytelen lemondani moszkvai repülőjegyét.

A Híradós anyag 00.40-től

A karácsonyról a tervek szerint december 21-én születik döntés, a szilveszteri bulik és utcabál idén azonban biztosan elmarad.

kijárási korlátozáskoronavírusvélemény