Egyenlített a Tiszaújváros a Kosársuli ellen

A szerdai felejthetetlen, 73-71-es győzelem után ezúttal idegenben lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntőjében a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Vuk Pavlovic csapata hasonló forgatókönyv szerint játszott, mint az első találkozón, ám most elmaradt a nagy hajrá, így a Tiszaújváros kiegyenlítette a három nyert mérkőzésig tartó párharcot.

Tiszaújvárosi Phoenix KK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 81-59 (15-16, 21-11, 25-22, 20-10)
NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnok. Vezette: Gaál, Józsa, Marton.

Tiszaújváros: 14/9, Molnár 1, Santiago 27, Kovács 2, Okoh 8
Csere: Lakatos 13/3, Asszú 13/3, Habel 3, Czimer -, Sándor -, Gaál –
Vezetőedző: Lekli József
Kosársuli: Borbáth 2, Varga Á. 15/6, Kass 9, Varga Z. 4, Kelemen 6
Csere: Bálint 13/3, Bősz 7/3, Balogh 4, Pinnyey -, Karsai -, Knyur -, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

A három nyert meccsig tartó párharc állása: 1-1

Vuk Pavlovic: ,,Gratulálok a Tiszaújvárosnak, nagyon nagy energiával játszottak, nagyon koncentráltak voltak, megtalálták a gyenge pontjainkat, jól támadtak minket egy-egyből. Úgy gondolom, voltak olyan aspektusai a játéknak, amikben javultunk az első mérkőzéshez képest, de sajnos a dobóformánk nem volt elég ahhoz, hogy idegenben nyerjünk. Ők kulcsszituációkban kosarakat szereztek, nekünk ez nem sikerült, folyamatosan nőtt az előny, és így a végére ekkora lett a különbség a két csapat között. Nincs időnk búslakodni, egy-egy az állás, még mindig nálunk van a hazai pálya előnye. Készülünk tovább, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a harmadik mérkőzést hazai pályán megnyerjük ellenük.”

Lekli József: ,,Először is gratulálok a csapatomnak, mert megcsináltuk azt, amit tudunk, és megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Ez már Hódmezőn is összejöhetett volna, de ott még a fejek nem voltak rendben. Nagyon bízom benne, hogy most már mindenki megérkezett a rájátszásba, és az elkövetkező mérkőzéseken ugyanígy tudunk majd teljesíteni mentálisan, mert akkor van esélyünk, és én úgy gondolom, hogy be kell jutnunk a négybe.”

Folytatás kedden, 18:30-tól a Hódtói Sportcsarnokban.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulikosárlabdarájátszás