Egyelőre nem lesz népkonyha a jótékonysági ételosztásból

Márki-Zay Péter a VTV Időben című műsorában a témával kapcsolatban elmondta, hogy amíg vannak adományok, addig folytatódik a kéthetente megszervezett ételosztás ezután is. Ezzel reagált ellenfeleinek arra a bírálatára, hogy kampányeszközként használták volna a jótékonysági akciót. Népkonyhát viszont nem terveznek nyitni.

Bár a költségekkel egy kicsit zavarban vannak, mert a kampányszámla kiürült, de ételre mindenképp fog jutni pénz, nem azon fognak spórolni – hangsúlyozta az MMM elnöke. Elmondta, az ételosztást eddig is adományokból oldották meg és most is gyűjtenek adományokat, ami a még kifizetetlen kampányszámlák miatt is szükséges. Kéthetente körülbelül négyszáz adag ételt osztottak ki az elmúlt másfél évben, amely összesen mintegy 12 ezer adag ételnek felel meg.

Az ételosztás hirdetése komoly költség volt, emelte ki Márki-Zay Péter, de ezt most másként oldják majd meg, például előre ki fogják találni, hol lesz a következő osztás, hogy tudjanak spórolni a szórólapozás költségén.

Amíg támogatások lesznek, addig lesz ételosztás is

– biztosított minden rászorulót Márki-Zay Péter.

Népkonyha nem lesz az ételosztásból, hangsúlyozta, hozzátéve, hogy bárki hozhat viszont ilyen kezdeményezést Vásárhelyre. A kampányban ennek ötletét Kovács Pál vetette fel, de korábban egy algyői vállalkozó is megkereste már a gondolattal a vásárhelyi polgármestert.

Ha bárki vállalkozna rá, hogy ezt megvalósítja, szeretettel fogadjuk és még támogatjuk is

– jelentette ki a polgármester.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

ételosztásIdőbenMárki-Zay PéternépkonyhaVásárhelyVTV