Egyedi módját találták ki az önmegtartóztatásnak az egyik egyetemi gólyatábor szervezői

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának szervezői, azaz a kari Hallgatói Önkormányzat arra szólítja fel a gólyatáborba érkezőket, hogy ne hozzanak magukkal gumióvszert, ezt a biztonsági személyzet ellenőrzi. A 444-nek megerősítették, nem április 1-je van, valóban ezzel csökkenteni kívánják a szexuális aktusok számát. A borítókép illusztráció.

A gólyatábor szerdán kezdődött, a 444.hu vette észre, hogy a tábor szervezői azt írták, hogy a biztonsági személyzet azt is nézni fogja, hogy a résztvevők ne vigyenek be magukkal gumióvszert.

Ráadásul emellett leírják azt, mik azok, amiket(!) nem lehet behozni a táborba, ezek között van a barát/barátnő is.

A portál megkérdezte a kar Egyetemi Hallgatói Képviseletét, hogy nem-e csak valami viccről van szó. Radácsi Kristóf EHK-elnök válaszában a következőket írta:

„Valóban igaz, hogy a gumióvszer ,,a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik”, azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”

A 444.hu megjegyzi, máshol máshogyan gondoskodnak a megelőzésről: tavaly Nagy-Britanniában ugrásszerűen megnőtt a szexuális úton terjedő fertőzések száma a 15-24 évesek között, az egészségügyi hatóságok arra hívták fel az egyetemisták figyelmét, hogy mindenképpen használjanak óvszert a gólyahéten. Az Oxford Brookes University pedig minden félévben három ingyenes szűrővizsgálatot biztosít a hallgatóknak.

A BME VIK gólyatáborában mindenesetre, hogy miként ellenőrzik ezt, azt nem tudni, de egész nap számon tartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is, és úgy gondolják, hogy minden gólya úgy távozik majd a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódást kap.

gólyatáboróvszer