Horváth Viviennek a Homoki Kabakost kell elkészítenie a március 17-i döntőben.
Az első fordulót az idén 15. alkalommal megrendezett Magyarország Tortája verseny már jól bevált tematikája alapján bonyolították le, mely az első ilyen verseny a megyék történetében. A nevező cukrászoktól olyan új, kreatív alkotásokat vártak, melyekben a Csongrád-Csanád megye jellegzetes gyümölcsei, zöldségei és fűszerei kapnak főszerepet.
Az első fordulóban az anonim módon a szakmai és társadalmi zsűri kiválasztotta a továbbjutó négy tortát, melyek a következők:
- Aranyhomok Készítette: Nóll-Uhrner Mónika – Monka Meseboltja Szeged
- Csanád Vezér Csemegéje Készítette Gyuris László Virág Cukrászda Szeged
- Hagymás álom Készítette: Papp Róbert – Papp Cukrászda Makó
- Homoki Kabakos Készítette: Horváth Vivien – Szőke Cukrászda Hódmezővásárhely
A négy továbbjutott torta készítőjének 2022. március 17-én a második fordulóban a zsűri előtt, élőmunkával kell majd elkészíteni a tortákat, ahol ellenőrizni fogják a technológiát, és a receptek pontos betartását is. A második forduló helyszínét a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola biztosítja szakmai, gyakorlati tantermében – számolt be a szegedma.hu.
2022. március 30-án az Ópusztaszeri Történeti Emlékparkban tartandó ünnepségen ismerheti meg a nagyközönség, a Csongrád – Csanád Megye tortája győztesét, illetve kóstolásra is itt lesz lehetőség.