Egy vásárhelyi heccoldal nyilvánosságra hozta a Hódpress főszerkesztőjének korábbi személyes adatát

Tarnay Kristóf Ábel közleménye

A mai napon feljelentést tettem a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, miután egy névtelenül uszító posztokat megosztó Facebook-oldalon egy rólam szóló bejegyzésben nyilvánosságra hozták egy korábbi személyes adatomat. (Amelyről ők nyilvánvalóan azt hitték, hogy mostani, ezzel akartak támadásoknak kitenni, illetve nyomást gyakorolni rám, mert nem vagyok a nekik tetsző politikai oldal felé elfogult, illetve nem riadok meg a fenyegetőzésüktől.)

Sajnos nekünk újságíróknak Magyarországon már ahhoz kell hozzászoknunk, hogy ha nem szeretnénk a szekértáborok logikáit követni, csak egész egyszerűen színvonalas, korrekt cikkeket szeretnénk írni az olvasóknak, már akkor is rendre politikai támadásoknak vagyunk kitéve.

A Hódpress-t már megalakulásakor támadta az országos kormányközeli média, azóta folyamatosan elfogultnak bélyegeznek bennünket, noha folyamatosan a neutrális, kiegyensúlyozott tájékoztatáson dolgozunk, melynek legfőbb akadálya jelenleg az „egyik oldal” bojkottja csupán, amely miatt a „hallgattassék meg a másik fél is” elvet folyamatosan másodközlésekkel vagyunk csak képesek ellátni.

Bár sajnos a folyamatos gyűlölködést és tányércsapkodást a szakmának már lassan meg kellene szoknia (mintha meg lehetne), de az, hogy valakinek a személyes adatait nem tartják tiszteletben, olyan alapvető jogokat sért, hogy azt már egyetlen inkognitóba bújó uszító sem engedheti magának. Az engem ért jogsértésért ezért jogi úton fogok elégtételt venni.

feljelentésjogmédiarendőrség