Egy vádlott azzal kérkedett, hogy milliókkal lenyúlta Lázár Jánost – a miniszter frappánsan tagadott

A Blikk értesült arról, hogy egy súlyos vádpontok alapján indult büntetőügyben a vádlott azzal ,,kérkedett”, hogy megkárosította Lázár Jánost. A Blikk megkereste Lázárt, aki határozottan cáfolt, véleménye szerint az ő nevével akart ,,menőzni” a vádlott.

A Blikk írt arról, hogy jelenleg is folyik egy büntetőjogi eljárás, amelyben a vád terrorcselekmény elkövetése és csalás. Az egyik tanú, bizonyos L. Zsolt a meghallgatása során azt állította, hogy az ő egyik barátja, F. József le tudta húzni Lázár Jánost, illetve be tudott törni a Nemzeti Nyomozó Iroda informatikai rendszerébe, és onnan különböző anyagokat tudott letölteni.

Ekkor a terhelt F. József a tárgyalóteremben a Blikknek megerősítette L. Zsolt vallomását, azt mondta, 13,1 millió Ft volt az összeg, amit leemelt Lázár számlájáról, a banki adatok megszerzésével. Erről viszont semmi többet nem sikerült a portálnak megtudnia.

A Blikk megkereste Lázár Jánost, aki kategorikusan cáfolt, azt mondta:

Az eset nem valós, de nem is meglepő: az újságokban sokszor még nekem is tudnak újat mondani magamról. Nem csapolták meg a bankszámlámat, ha megtörtént volna, természetesen a rendőrséghez fordulok. Hízelgő, hogy az illető az én nevemmel akart menőzni, de attól tartok, ez inkább minősíti az ő tájékozatlanságát, mint az én nagyságomat. Ha ugyanis F. József rendszeres Blikk-olvasó lenne, tudhatta volna, hogy az elmúlt években csak mezei képviselő voltam. Találhatott volna nálam nagyobb nevet is a vagánykodásra. Azért meghat, hogy én jutottam az eszébe.

csalásLázár Jánosvád