Egy szerep erejéig visszatért Gömöri Krisztián

Ha egy szerep erejéig is, de megint Gömöri Krisztiánnal erősít a Bessenyei Színkör. Az amatőr társulat az új évadban egy francia szerző pajzán történeteit viszi színre és ehhez az egyik karakter megformálására Benkő Brigitta a Szegedi Nemzeti Színház tagját kérte fel, aki a korábbi sikeres együttműködés után örömmel mondott igen. Az olvasópróbák már elkezdődtek, mert a premierre október 21-én kerül sor.

A tavalyi év viszontagságai után teljes színházi évadban reménykedik a Bessenyei Színkör, ezért a tagok gőzerővel vetették bele magukat a munkába. Először egy középkori francia szerző humoros történeteivel szeretne kedveskedni közönségének az amatőr társulat. Az olvasópróbák már el is kezdődtek a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán.

– Tabaren elcsalja a gazdagabbak pénzét, szeretné megszerezni a leányaikat és van neki egy felesége, akire egy üzletet is szeretne alapítani. Huncut, picit részeges, picit hazudós, de amúgy meg imádnivaló figura, úgyhogy kettőt választottam ki ezekből a csínytevésekből és ezt a kettőt két felvonásban visszük színre – fogalmazott a Vásárhelyi Televíziónak Benkő Brigitta rendező.

Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház tagjaként újra visszatért a vásárhelyi Bessenyei Színkörbe, mert elmondása szerint, ahol szív emberekkel játszhat együtt, oda szívesen megy segíteni. Így most egy öregember bőrébe bújik, aki a címszereplőnek először az ellensége, majd az üzlettársa lesz.

– 4 évvel ezelőtt volt az első felkérés, ami a Helység kalapácsa kapcsán ért, nagyon örültem a közös munkának. Majd pár hete meglepett Brigi azzal, hogy megüresedett az egyik szerep, és nagy örömmel venné, ha ezt a szerepet elvállalnám. Kérdezte, hogy érek rá és mondtam, hogy szerencsés helyzet állt elő, mert a szeptember és az október elég laza, így el tudom vállalni a szerepet – mesélte a VTV-nek Gömöri Krisztián.

Hozzátette: a vígjáték egyébként is nagyon hálás műfaj, a pandémia után pedig különösen fontos a közönség életébe egy kis boldogságot csempészni. A bemutatóig még sok próba vár az amatőrökre és a profira egyaránt, ugyanis a premier október 21-e lesz a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

amatőrBessenyei SzínkörBFMKelőadás