Egy orvos naplót ír arról, mi történik a szervezetében – oltás után

Dr. Lőrincz M. Ákos orvos pénteken kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Úgy döntött, a következő napokban közérthető módon írja le, mi megy végbe a szervezetében.

Dr. Lőrincz M. Ákos, aki a fejleményekről először Facebook oldalán számolt be, majd egy Koronás Mesék nevű oldalra váltott. Ákos egyébként a Fejér Megyei Szent György Kórház kardiológia osztályának belgyógyásza, ám jelenleg, természetesen a járvány miatt, az intenzív osztályon dolgozik, emellett a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének adjunktusa, kutatási területe többek között az immunrendszer és kórokozók interakciója.

Pénteken kapta meg az első adag vakcinát. Beszámolója szerint, miután kivárta a fél órás kötelező megfigyelést, először csak enyhe sajgás emlékeztette az oltásra, majd azon a napon egy kicsit fáradt lett. Noha felesége szerint ez inkább a sok ügyeletnek tudható be, szerinte inkább az oltásnak. Ennél jelentősebb mellékhatást nem érzett.

A 2. nap tanulsága számára, hogy a válla kicsit jobban fájt, ami rányomta bélyegét az éjszakájára, de egyébként él és virul. Ahogy írja, ebben a pillanatban nincs semmilyen baja, dolgoznak a riboszómák, dolgoznak a sejtek, és bár ma ő is dolgozik, de még mindig nincs védettsége, csak némi immunológiai előnye. A teljes bejegyzést itt olvashatja el.

Forrás: Telex

koronavírusnaplóvédőoltás