Egy mindszenti néni a Kapcsolat Központra hagyta a házát, aminek árából futotta volna az idős otthon rezsijére

A fideszes vezetésű város jegyzője szerint lehetne egyeztetni Iványi Gáborékkal, hogy egyházi fenntartású legyen hosszabb távon az intézmény.

Közel egy hónappal a helyiek körében felháborodást kiváltó szeptember végi képviselő-testületi ülés után megjelent a város hivatalos honlapján a mindszenti tanácskozás jegyzőkönyve. Ebből kiderül, hogy Végh Ibolya jegyző terjesztette elő szóban az idős otthon lakóinak Vásárhelyre költöztetéséről szóló javaslatot. A hivatalvezető úgy fogalmazott: a Kapcsolat Központ azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy szeretné a november 1-től jövő április 15-ig terjedő időszakban az idősek bentlakásos ellátását a vásárhelyi székhely intézményében megoldani. Az intézmény jövőjével kapcsolatban a jegyző hozzátette: „az biztos, hogy ha egyszer bezárják, soha többé nem lehet megnyitni, mert hosszú idő óta ideiglenes működési engedélye van, mert nem felel meg a törvényi feltételeknek, ami alapján végleges működési engedélyt kaphatna” A végleges megoldás vagy egy teljesen új épület felépítése lehetne, vagy együttműködési megállapodás egy környékbeli állami, esetleg egyházi fenntartóval. Ennek kapcsán a vita során később Végh Ibolya elismerte, lehetne egyeztetni Iványi Gáborékkal a további üzemeltetésről.

Zsótér Károly polgármester elmondta, már több mint 10 éve csak ideiglenes működési engedélye van az idősek otthonának.

A napirend tárgyalása során az is felszínre került, hogy a Kőrösi Csoma Sándor utcában a közelmúltban elhunyt egy néni, aki úgy végrendelkezett, hogy ingatlanát a Kapcsolat Központra hagyja, azzal, hogy az értékesítésből befolyó összeget a mindszenti idősek otthonára kell költeni. Erre Végh Ibolya úgy reagált, hogy tudomása szerint az említett ingatlan értékesítésre került, viszont a végrendeletben csak az szerepel, hogy a néni a Kapcsolat Központra hagyja a pénzt, az már nem, hogy azt konkrétan a mindszenti épületre kell költeni. A jegyző hozzátette, ezzel együtt igazgató asszony (a Kapcsolat Központ vezetője – a szerk.) elmondta, hogy ő evidenciának tekinti, hogy ezt a pénzt itt, Mindszenten kívánják felhasználni.

idősek otthonaKapcsolat KözpontMindszentrezsiZsótér Károly