Egy mártélyi önkormányzati képviselő máris lemondott mandátumáról

Egy hónapig sem bírta képviselőséget a harmadik legtöbb szavazatot kapó Szín Dániel, helyére Ambrus István polgármester csapatához tartozó képviselőnő léphet.

Augusztus 7-én 299 szavazattal a mártélyi képviselő-testületbe választották, szeptember 6-án pedig már be is nyújtotta lemondását Szín Dániel – derül ki a község döntéshozó grémiuma elé jövő héten kerülő előterjesztésből. Noha az anyag nyilvános, és az előterjesztés melléklete a polgármesternek eljuttatott lemondó levél, a dokumentum mégsem elérhető az önkormányzat honlapján.

Szín Dániel mandátumát Kovács Emőke kaphatja meg – ő 211 voksot kapott az időközi önkormányzati választáson. A leendő képviselőnő a kampány során Ambrus István polgármester csapatát erősítette. A falu első embere azt mondta róla a Rádió7-nek, hogy „B. Kovács Emőke képzőművészt is mindenki ismeri a településen, ő a helyi kulturális élet megszervezésében fog tudni hasznos segítséget nyújtani.”

Sem Kovács Emőke, sem a többi mártélyi képviselő nem fog tiszteletdíjat felvenni az önkormányzattól, mégpedig a település szorult anyagi helyzete miatt. Erről maguk a testület tagjai nyilatkoztak, ezért a szeptember 27-i ülésen módosítani fogják az erre vonatkozó helyi rendeletet. Eddig havi bruttó 30 ezer forint tiszteletdíj illette meg őket.

képviselő-testületlemondásMártélyÖnkormányzatönkormányzati választás