Egy közlekedési baleset margójára – gyalogost sodortak el a Tóalj utcánál

Csütörtökön közlekedési baleset történt a Tóalj utcánál. Egy kerékpárjával gyalogosan közlekedő nőt, lelépve a zebrára, nem észlelt az autós, és elütötte. A hírek szerint a sérültet a mentő ellátta és kórházba szállította. Kétségtelen, hogy eleve, de a rendszeres építkezések miatt most pláne veszélyes helyszínen történt a baleset.

A balesetnek egy szabályosan közlekedő gyalogos volt a sértettje, aki a Szőnyi utcából akart átkelni a zebrán, és az autós ezt nem észlelte. Azonban talán ez a sajnálatos eset rávilágít arra, hogy a Szőnyi és a Tóalj utca sarkán lévő körforgalom nehezen belátható, ahogy azt a korábbi google térkép fotó is mutatja.

Sokszor, más esetekben magam is azt észlelem, hogy ebbe a kereszteződésbe, a Hősök tere és a Szőnyi utca felől egyaránt, kerékpárral érkezik az ember. Kerüljük el ezt a megoldást, mert láthatjuk, még a gyalogos személy, a szabályosan közlekedő személy is baleset áldozata tud itt lenni. Pedig ez nem is egy gyalogos vagy egy autósnak az úgymond „hőzöngése”, mert jómagam is a biciklisek pártján állok. Plusz, autósként is legyen mindenki nagyon óvatos ebben a kereszteződésben, mert sok gyalogos, kerékpáros, buszról leszálló jár erre.

A fiatal nőnek, aki a hírek alapján ismétlem, szabályosan közlekedett, gyors gyógyulást felépülést kívánunk.

BalesetTóalj utca