Egy kézfogás és egy zsebre dugott kéz különös esete

Tegnap Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Ambrus Istvánnal, Mártély polgármesterével találkozott. A tárgyalásról mi is beszámoltunk, képként azt használva, melyet az önkormányzat gyorshír szolgálata facebook-oldal, illetve Márki-Zay Péter közösségi oldalán nyilvánossá tett: a fotón Mártély első embere úgy nyújt kezet a vásárhelyi polgármesternek, hogy közben a másikat zsebre dugja. Ambrus István a képre reagálva felháborodottan kommentelt Márki-Zay Péter beszámolója alá – miért tették ki őt ilyen fotóval?

A tegnapi tárgyalás sikeresen zajlott (volna), hiszen a két polgármester megegyezett, mennyivel járul hozzá Mártély a két település közös hivatalának fenntartásához, és az összeg ráadásul igen baráti.

Történt viszont egy kis malőr: a találkozó egy olyan fotóval lett illusztrálva, ahol Ambrus István egyik kezét zsebre dugva fog kezet Vásárhely polgármesterével, ráadásul éppen pislog is. Több kommentelő ezt meg is jegyezte, ezekből szemezgettünk:

„Zsebre tett kézzel kezet fogni. Az intelligencia….”

„Önbizalmatlanságot sugall a zsebre tett kéz! Pár protokoll lecke nem ártana Ambrus úrnak!”

„Most komolyan, zsebreb@szott kézzel jattolt le?”

Nem sokáig váratott magára a mártélyi polgármester reakciója, így kommentelt Márki-Zay Péter bejegyzése alá:

De mi is történt valójában? Komolyan direkt rossz színben akarták feltüntetni Mártély polgármesterét? Nem, nem egészen. Természetesen Márki-Zay Péter is reagált, elismerve, hogy nem pislogós fotót kellett volna használniuk:

Ambrus IstvánHódmezővásárhelyillemszabályokMárki-Zay PéterMártélyVásárhely