Egy idős pár a templom előtt „mocskos gazembernek” nevezte Márki-Zay Pétert

,,Hogy juthattunk idáig? Én kérek elnézést és én szégyellem magam mások helyett, mások miatt. Krisztus nem tanított senkit gyűlölködésre, az Isten háza és annak környéke pedig kiváltképp nem annak a helye” – derült ki Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármesterének közléséből. Márki-Zay Péter a miniszterelnök-jelölti kampányának keretében járt a Balaton-parti településen vasárnap.

Mint az ismert, Hódmezővásárhely polgármestere nem csak a szavak szintjén vallásos, rendszeresen jár templomba. A hétvégén sem mulasztotta el, feleségével és egyik kisfiával mentek délelőtt a siófoki Fő téri katolikus templomba. Dr. Lengyel Róbert arról számolt be: az Isten házába való belépésüket megelőzően, de még az utcán, egy idős házaspár, a kisfia és felesége jelenlétében obszcén szavakkal illeték őt, „mocskos gazembernek” titulálva, majd a miséről való távozásuk után egy idős hölgy, az unokája kezét fogva lépett oda és mondta neki: „szégyellje magát, hogy folyton a keresztényeket támadja”.

Siófok polgármestere nagyon sajnálja, hogy ,,ez a nemzet, vagy legalább is annak egy része, mára ilyen mélyre tudott süllyedni.” Úgy véli, ,,az a méreg, amit országvezető politikusok a helyi pribékjeikkel a nemzet testébe fröcsköltek az elmúlt években, évtizedekben, idáig juttatott bennünket.” Szerinte ha már semmi másra, legalább a kisfiúra lettek volna tekintettel ezek az emberek.

Vona Gábor: ,Ugyanezek a ,,veszettek” az ellenzéki oldalon is megvannak

A siófoki polgármester posztja alá írt Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója, a Jobbik volt elnöke. Úgy fogalmazott: ,,Borzasztó. Egy kisgyereknek ilyeneket nem lenne szabad átélnie. Tudnék róla beszélni… De szerintem ilyenkor fontos hozzátenni, hogy ugyanezek a ,,veszettek” az ellenzéki oldalon is megvannak. A törzsi gyűlöletnek nincsen színe.”

kampányLengyel RóbertMárki-Zay PéterSiófokVona Gábor