Egy hónappal előbb rendezik idén a Vásárhelyi Ízök Fesztiválját

A korábbi októberi dátum helyett szeptember 12-én rendezi a Bessenyei Ferenc Művészeti Központ az idei Vásárhelyi Ízök Fesztiválját, amely főzőverseny és a helyi ételeket népszerűsítő rendezvény is – derül ki az intézmény Facebook-on közzétett eseményéből.

– Szeretnénk, ha az esemény egyre jobban kinőné magát, egyre többen jönnek helyből vagy a környékről, de sokan azért nem tudtak eddig eljönni, mert másutt is volt főzőverseny és amoda mentek, ezért hoztuk át szeptember 12-re – fejtette ki kérdésünkre Varga Anikó.

„Ahogy már régön is szerettük!” – szól az esemény mottója. Mint írják, a cél „megtalálni, csokorba gyűjteni, bemutatÍni és népszerűsíteni a hagyományos vásárhelyi ételeket”. Már kiírták a kategóriákat, amelyekben lehet majd jelentkezni a főzőversenyre:

  • 1. Tradicionális vásárhelyi táskaleves
  • 2. Tradicionális vásárhelyi főételek (Döröllye; Birkapörkölt; Marhapörkölt)
  • 3. Tradicionális vásárhelyi sütemények (Fenéken sült túrós lepény, Barátfüle, Lakodalmas perec, Vízen-kullogó, stb.)

Az intézményvezető lapunknak azt is elmondta, a hamarosan közzéteszik a jelentkezési lapot és a részletes programot is, amelyek az eseménynél elérhetőek lesznek.

BFMKélelmiszerfőzésgasztronómiaVásárhelyi Ízök Fesztiválja