Egy hónapot élt az ún. „spiclitörvény”, mégsem jelentette fel senki a szomszédját

Egy hónapot élt a korrupció és vandalizmus elleni rendelet, ezalatt egyetlen feljelentés sem érkezett – derül ki Márki-Zay Péter közleményéből.

Mint az ismert, a hódmezővásárhelyi közgyűlés rendeletét a Fidesz „spiclitörvényként” támadta, szórólapon terjesztették, hogy politikai feljelentésekért adna pénzt az önkormányzat.

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a rendelet visszavonására határidőt sem volt hajlandó módosítani, ezért a polgármester bejegyzéséből kiderül: az augusztus 13-ról 7-re előrehozott közgyűlésen fogják visszavonni, szabadsága miatt a távollétében.

Nem adjuk fel azonban a korrupció és vandalizmus elleni küzdelmet, ahogy eddig a választási csalások leleplezése esetében, akár magánadományokból is jutalmazni fogjuk azokat, akik a város vagyonát rongálókat leleplezik (vagy éppen azokat, akik illegális hulladékot raknak le, vagy éppen rendszeresen a fürdőnk medencéjét piszkítják össze).

– fogalmazott Márki-Zay Péter. Hozzátette: a józan és tisztességes vásárhelyi lakosság az elmúlt hónapban bebizonyította, hogy sem politikai, sem pitiáner személyes okból nem jelentgeti fel a szomszédait, ezért büszke a lakosságra.

Az egyébként már korábban kiderült, hogy nem az önkormányzatnak, hanem a rendőrségnek kellett bejelenteni a felsorolt szabályok megsértésével kapcsolatos bizonyítékokat és a jutalmakat is jogerős ítélet után ők fizették volna ki, a város csupán felajánlotta ehhez az összeget. Ugyanakkor a kormányhivatal a rendelet visszavonására szólította fel az önkormányzatot.

bűncselekményHódmezővásárhelyjutalmazáskorrupcióMárki-Zay PéterÖnkormányzatPolgármesteri Hivatalrendeletrongálás