Egy hetünk marad a népszámlálás online kitöltésére

Október 16-ig lehet kitölteni interneten a népszámlálási kérdőívet. Aki ezzel nem él, azt számlálóbiztos keresi fel otthonában.

Ha valaki elakad a kérdőív kitöltése közben, vagy egyéb probléma merül fel, úgy telefonon és e-mailen keresztül is kérhet segítséget. Az ingyenesen hívható ügyfélszolgálatot a 06 80 080 143-as számon lehet elérni, az e-maileket pedig a kapcsolat@nepszamlalas2022.hu címen várják.

Mindenki, aki online kitölti a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt, ha a kérdőív beküldését követően regisztrál a nyereményjátékra.

A KSH az online kitöltés időszaka alatt naponta öt darab, százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között.

A KSH felhívta a figyelmet arra, a kérdőív online kitöltése egy 2-3 fős család esetében mindössze fél órát vesz igénybe számítógépen vagy bármely, internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön.

Szombat 13 óráig 1 millió 74 ezer címről 2,4 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A legnagyobb arányban továbbra is Győrladamér településről érkeztek kérdőívek (a kitöltési arány meghaladja a 39 százalékot) – ismertette a KSH. A megyék közül Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb a kitöltési arány (25,3 százalék), a második Fejér megye (24,1 szálalék), míg a harmadik helyen Pest megye (23,6 százalék) áll. A megyei jogú városok esetében arányaiban Székesfehérvárról érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (a kitöltési arány 27,4 százalék), a második Szombathely (26,4 százalék), a harmadik Győr (25,4 százalék).

Központi Statisztikai HivatalKSHnépszámlálásonline