Egy helyi cég hőszigetelheti több mint 300 millióért a vásárhelyi Zrínyi laktanya épületeit

Teljes energetikai korszerűsítést végeznek el hamarosan a vásárhelyi Zrínyi laktanya öt épületénél. A 336 milliós megbízást nyolc ajánlattevő közül egy helyi cég nyerte el.

Szeptember 28-án írták alá a szerződést a kivitelezési munkákról. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Zrínyi laktanya öt épületénél teljes energetikai korszerűsítést hajtanak végre: egyebek mellett utólagos hőszigetelést kapnak a falak és a födémek, modernizálják a fűtési és a hűtési rendszereket, 420 négyzetméternyi felületen kicserélik a nyílászárókat, napkollektoros és hőszivattyús rendszert telepítenek, illetve 10 db tetőbevilágító motoros nyitású ablakot és új radiátorokat is felszerelnek.

Arról, hogy pontosan mikor kezdődnek meg a munkák, és mikorra kell befejeződniük, tájékoztatást kért lapunk a Bocskai István Lövészdandártól, de a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályához irányítottak, ahonnan cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Nyolc építőipari vállalkozás tett ajánlatot a meghirdetett feladatra, köztük két hódmezővásárhelyi: a Bodrogi Bau Kft. és az Építészmester Zrt. Az utóbbi társaság lett a befutó, 335,8 millió forintért végzi el a korszerűsítést. A cégnek 2019-ben 1 milliárd 774 millió forint nettó árbevétele volt, és mint arról beszámoltunk, ők nyerték el tavaly az összes nagyobb építőipari munkát a helyi tankerületi központtól több mint félmilliárd forint értékben, illetve korábban e társaság újította fel nettó 500 millió forintért a volt zeneiskolát.

Bodrogi Bau KFTÉpítészmester ZrtfelújításHonvédelmi MinisztériumMH 5. Bocskai István Lövészdandár