Egy éve küzd a csontrákkal Berci, harminc millió lesz a kezelése

Összefogott egész Mindszent, a 16 éves csontrákos fiúért. Keresztes Berciről tavaly derült ki, hogy beteg. A fiatal sportoló már túl van a budapesti kemoterápiás kezeléseken és több műtéten. Most a kölni immun-onkológiai centrumban kezelnék, ez a családnak 30 millió forintba kerülne.

Berci Mindszenten focizott, amikor tavaly fájlalni kezdte a lábát. A szülők gyanakodtak sportsérülésre, és növekedési fájdalomra is, azonban az orvosok később megállapították, hogy oszteoszarkómában, azaz csontrákban szenved. A budapesti orvosok nem tudnak neki tovább segíteni, így a külföldi egészségügyhöz fordultak, Németországban már egy teszten túl van a fiú, ennek az eredménye hamarosan megérkezik. Az eredmény függvényében derül ki, hogy alkalmas a lesz-e a fiú szervezete az immun és hő terápiára. Ha igen, három kezelésre kell külföldre utaznia.

Keresztes Berci, a kemoterápiás kezelések előtt

Berci családja felélte a tartalékait. A mindszentiek folyamatosan gyűjtenek Berci számára, létezik egy licit csoport, ahol tárgyakat lehet felajánlani, az eladások után pedig az összeget a fiú és családja kapja. Tartottak már jótékonysági vacsorát, és futóversenyt is.

„ Csongrádon augusztus 14 –én tartanak egy jótékonysági estet, Varga Viktor fellépésével, 15-én pedig Mindszenten egy gasztro-napot, ahova várják az adományokat a szervezők. Ezen az alkalmon fellép a Csiga Duó, a Kerozin, és Polgár Peti is segít a gyűjtésben.” – tájékoztatott Jancsovics Attila, mindszenti képviselő.

Az adományokból a kölni kiutazások és a kezelés összegét szeretnék összegyűjteni, a licitbe pedig beszállt a Herhta, az FC Köln labdákkal, Király Gábor aláírt mezeket ajánlott fel, itthonról pedig az MTK, és a Kecskemét csapata segített. A gyűjtés augusztus közepétől országos lesz, mert Mindszent erejének a végéhez ért.

Keresztes BerciMindszentösszefogásű