Egy év alatt kétmilliárddal nőtt a Jan-Ker 2001 Kft. árbevétele

Céginformációk szerint tavaly még átlagosan 122, idén tavasszal már 181 munkatársa volt a vásárhelyi vállalkozásnak.

Öles léptekkel fejlődik a kis- és nagykereskedelemben egyaránt tevékeny Jan-Ker 2001 Kft. Tavaly megírtuk, közel 2 milliárdos beruházásra készül a következő 3 évben a vásárhelyi ipari parkban megvásárolt telken. Mindehhez megfelelő alapot szolgálnak azok a számok, amelyek a társaság nyilvánosan elérhető 2021. évi beszámolójában szerepelnek. A közel másfél tucat üzletet működtető cég tavaly 5,6-ról 7,6 milliárd forintra növelte árbevételét, ami 36 százalékos bővülést jelent. Adózás utáni nyeresége 92 millió forint lett szemben a 2020-as 6 milliós profittal.

Legmarkánsabban a vállalkozás munkatársainak létszáma növekszik: míg 2020-ban és egy évvel korábban átlagosan 90, 2021-ben már 122 alkalmazottjuk volt, ráadásul a legfrissebb cégadatok alapján április elején már 181 főt foglalkoztattak.

A Világgazdaság a napokban arról írt, hogy szakértők szerint a hipermarket-koncepció egyre kevésbé üzemeltethető fenntarthatóan, gazdaságosan, ezért ma az a fő kérdés a kiskereskedelemben, hogy melyik az új nyerő formátum. A többség egyetért abban, hogy a siker receptje a diszkontok és a szupermarketek között van. Az utóbbi években a több szakterületen is megmutatkozó hatékonyságnak köszönhették látványos megerősödésüket a diszkontok, először is annak, hogy felismerték kevesebb termék is elég a fogyasztóknak. Ráadásul az ágazat is hasít: a kiskereskedelemben a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint áprilisban 15,8 százalékkal emelkedett az üzletek forgalma.

Jan-Ker 2001 Kft.kiskereskedelem