Egy családi kertből került a Kossuth térre a város karácsonyfája

Felállították a város karácsonyfáját. A hagyományokhoz híven idén is egy vásárhelyi család ajánlotta fel a fenyőt, amely vízkeresztig a Kossuth teret fogja díszíteni. A HMSZ Zrt. munkatársai hétfő délelőtt vágták ki az Ambrus család szeretett fáját, ami a házaspár első közös karácsonyi fenyője volt és közel 30 évig ékesítette Rárósi úti házuk kertjét. A család úgy döntött, hogy a fa, amely évtizedekig örömet okozott nekik, az ünnepek alatt a vásárhelyiek karácsonyát is tegye szebbé.

Ambrusékat erős érzelmi szálak kötötték a fához, mert ez volt az első közös fájuk. Ahogy a felajánló, Ambrus Györgyné elmondta, a szüleié volt a családi ház, és az első itt töltött karácsonyukkor ez a fa volt a karácsonyfájuk. Most azonban felújításokat terveznek a ház körül és nem férnének el a kert terebélyes lakójától.

Fotó: Vásárhelyi TV

Unokájuk, Kata is elérzékenyült egy kicsit, amikor a felajánlott fát kivágták a HMSZ munkatársai, amit Miklósfalvi-Kis Katalin a város főkertésze 8 felajánlott fenyő közül választott ki.

A délelőtt folyamán fel is állították a Kossuth téren, hogy a város egyik ékessége legyen az idén kissé visszafogottabb karácsonyi időszak során. A főkertész érdeklődésünkre elárulta, hogy a fenyők kiválasztásánál azon túl hogy elég nagy legyen, nagyon fontos, hogy szimmetrikus legyen a koronája. Ez a fát tökéletesen szimmetrikusnak találta.

fotó: Hódpress
fenyő