Egész napunkat végigkíséri a csapat szelleme

Labda nélkül, otthon edzenek a kézilabdás lányok. Szabó Patríciát, a HLKC csapatkapitányát kérdeztük a rendhagyó felkészülésről.

Hogy élitek meg a mindennapokat?

Nyilván az egész csapattal arra készültünk, hogy le fogjuk tudni játszani majd a mérkőzéseket, akár zárt kapukon belül is. Természetesen örülünk annak a részének, hogy a szurkolóink így nem maradnak le egy meccsünkről sem, és a jövőben előttük vívhatjuk meg a harcainkat. Jó formában voltunk, szerintem jó teljesítményt tudtunk volna nyújtani az utolsó fordulóig is. Sajnos ez egy ilyen helyzet, próbáljuk a legtöbbet kihozni belőle.

Egyénileg edzetek otthon vagy online csapatban?

Az edző által előírt edzéseket teljesítjük, ami fenntartja az állóképességünket. Heti 5 edzés van, ahogy eddig is, tele futásokkal és erőnléti feladatokkal. Van egy létrehozott messenger csoportunk, ahova mindenki naponta küldi be a képet, videót, GPS adatokat az aznapi edzésről.

 Labda elő sem kerül?

Ahogy már említettem, jelenleg az állóképességünk megtartása a cél, így labdás gyakorlatra még nem volt példa, de bármi előfordulhat. Véleményem szerint egyedül labdás gyakorlatokat nem olyan élvezet csinálni, ehhez csapat kell.

Szerinted lesz még folytatása a bajnokságnak?

Ez kiszámíthatatlan, próbálunk minden végkimenetelre felkészülni. Szeretném, ha folytatódna, hiszen a csapatunk nagyon egyben van, és biztosan tudnánk még meglepetéseket okozni. 

Van valami napi rutin, amiben a csapat minden tagja részt vesz?

Ugye naponta küldözgetjük a csoportba a bejelentkezéseket, mindenki lát mindenkit, napi kapcsolatban állunk. Ez nagyon fontos a mi életünkben, hisz ez tovább erősíti a csapatunkat, hogy bár külön vagyunk, mégis mindenki lelkiismeretesen dolgozik magáért és a csapatért egyaránt. Fontos része lett ez a csoport a mindennapjainknak, ugyanis külön időpontokban csináljuk az edzéseket, gyakorlatilag folyamatosan kapjuk az értesítéseket, hogy mikor ki végezte el a kis feladatát, így az egész napunkat végigkíséri maga a csapat szelleme.

 Hogyan tud nektek segíteni a klub?

 A klub természetesen mindenben támogat minket. A vezetőség és a felnőtt csapatot segítő stáb is benne van a csoportunkban, így ők is nyomon követik az edzések teljesítését, biztatnak minket és büszkék ránk, hogy ebben az időszakban is összetartunk.  

HLKCkézilabda