„Egész életemben erre vártam” – megnyílt a Hódvár játszóház

Önkormányzati dolgozók gyermekei használhatták először a Hódvár játszóházat szombaton. Mától január végéig ingyenesen ki lehet próbálni, időpontot kell foglalni hozzá.

„Egész életemben erre vártam” – mondta egy hatéves kisfiú, amikor megállt a játszóház ajtajában, majd csillogó szemekkel vette birtokba ő is, és társai is a több mint 50 játéklehetőséget kínáló hatalmas játszóvárat. A csúszdákat, trambulint, golyóköpővel ellátott golyómedencét, a számos megmászni való elemet tartalmazó komplexumot szombaton délelőtt próbálhatták ki először gyerekek, akiket a szülők a buli végén csak nehezen tudtak hazarángatni. Egy helyi nagyáruház – ahol a legkisebb(ek) is számít(anak) – egy játéksarok berendezését támogatta, ahol egyrészt boltosat lehet játszani, kis bevásárlókosarakkal és egészen élethű termékekkel, pénztárgéppel, másrészt társasozni, autópályázni és egyéb játékokkal játszani, azoknak, akik szünetet iktatnának az ugrálásba, csúszás-mászásba.

A helyszínen szombaton délelőtt minden gyerek önfeledten játszott, a rutinosabb anyukák váltóruhát is hoztak, hogy a kimelegedett gyereket át tudják öltöztetni mielőtt elindulnak hazafelé.

A játszóház ötletét Márki-Zay Péter amerikai éveiből hozta, 2019-es választási ígéretei között szerepelt. Végül a sok botrányt megélt Petőfi utca 6. szám alatti, önkormányzati ingatlanban került kialakításra.

A régi, egy lövészegyesület által használt termet és a játszóeszközt mintegy 75 millió forintos beruházásból valósították meg.

Önök is regisztrálhatnak egy-egy órára, december 21-ig az Ifjúsági Klubban (Rapcsák A. út 4), utána pedig munkanapokon 14-19 óra között a 06 30 866 3162 telefonszámon. A játszóház a Virág utca felől közelíthető meg.

Hódvár játszóházjátszóházMárki-Zay Pétermegígértemegnyitómögcsináltapetőfi 6petőfi utca 6.vásárhelyi hírek