Eddig 429 kisebb kátyút javítottak ki Vásárhelyen

Az önkormányzat nettó 49 millió forintért kátyúztat a város több pontján is, ráadásul a kivitelező jelentős csúszása miatt keletkezett kötbérigényét is útjavításra fordítja. A képen: zajlik a munka a Kutasi út Jókai utcai részénél.

Ha úton útfélen nem is, de a város több nagyforgalmú részein kerülgetik az autósok az aszfaltozó vagy aszfaltmaró gépeket. A kátyúzást egyébként nem most kezdte a város, de a kivitelezők most olyan helyeken is dolgoznak, ahol igencsak sokan járnak. Ma délelőtt például a Kutasi út Jókai utcai végénél már az aszfaltozást végezték, a hódtói vasúti aluljárónál pedig a már kimart úttest miatt kellett lassítaniuk az autósoknak.

– A nyáron kezdődtek el az útburkolat javítási munkák a városban, s eddig 429 kisebb, 1-5 négyzetméternyi kátyút javítottak ki – mondta Farkas Andrea városüzemeltetési csoportvezető. Hozzátette: az önkormányzat az időjárás és a költségkeret miatt megengedhette magának, hogy nagyobb területeket is javításra jelöljenek ki, azaz ahol toldozni-foltozni kellett volna, vagy eddig azt tették, marógéppel felmaratták a rossz aszfaltot, majd újat terítettek vagy terítenek a helyére.

Harmincas tábla is jelzi az autósoknak, hogy lassan közelítsék meg a helyszínt

– Nagyon fontos volt az utóbbi munka elvégzése a Jókai és Kutasi utak kereszteződésében, ahol már nyomvályús volt az út – tette hozzá, azzal, hogy a hódtói vasúti aluljárónál is ezt a munkát végzik el. Egyébként mindkét helyszínen forgalomkorlátozásokkal találkoznak a járművezetők, a munkavégzés idején.

A városüzemeltetési csoportvezető azt is elmondta, hogy ma és hétfőn aszfaltoznak, így várhatóan keddre már helyre is áll a megszokott forgalmi rend, mind a két helyszínen. Ha ezt a munkát befejezik a kivitelezők, akkor a város más részein végzik el a kátyúzást, melyből még legalább százat szüntetnek meg.

A kivitelező nem végezte el a megszabott határidőre a munkát, ezért a város kötbérigényt jelentett be, de azt nem pénzben, hanem további munkák elvégzésében kérte Márki-Zay Péter polgármester a kivitelezővel folytatott egyeztetésen.

kátyúzásútjavítás