Eddig 1400-an vásároltak az új bérletből

Tegnap Lázár János miniszter, a körzet képviselője jelentkezett be élőben Bói Lóránd közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkárral és Hegyi Zsolttal, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgató-helyettesével.

A 40 perces beszélgetésen elhangzott, a MÁV applikáción keresztül eddig 1400-an vettek ország- és vármegyebérletet, péntektől a MÁV-Start és a Volánbusz pénztáraiban és automatáiban is be lehet majd szerezni. Szeretnék kiterjeszteni a városi közlekedésre is, jelenleg Egerrel és Zalaegerszeggel tárgyalnak, utóbbival közel állnak a megállapodáshoz. A településeknek és a kormánynak közösen kell állnia a költségeket.

Elmondták, a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-trainre is érvényesek az új bérletek. Az első értékesítési adatok szerint a következő hónapokban főleg a diákok válthatják ki. Az egységes busz- és vonat menetrend és jegyrendszer kialakításának folyamatában a vármegyebérlet bevezetése volt az első lépés, a következő a jegyrendszer átgondolása lesz, egyszerűbbé tétele, egy év múlva pedig az egységes jegyrendszer és menetrend is jöhet.

Május 1-től június közepéig várnak, majd megvizsgálják, hogy az InterCity járatokra hogyan lehetne kiterjeszteni az új bérleteket.

Lázár JánosMÁV-Start Zrt.országbérlettömegközlekedésvármegyebérlet