„Ecsettel a világ körül” – a nyugdíjas lakóparkban

Hornok Magdolna festményeiből nyílt kiállítás szerda délelőtt a Nyugdíjas Lakóparkban.

Hornok Magdolna festményeivel idehaza és külföldön is több díjat nyert el. Az alkotó, aki tagja a Magyar Néprajzi Társaságnak, a Francia-Magyar Művészeti Társaságnak, az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak, illetve a Magyar Alkotók Internetes Társulása Egyesületnek, azt mondta: már akkor színezett az ujjaival, amikor még csak mászni tudott, majd diákként is mindig alkotott valamit. – Húsz-huszonöt évvel ezelőtt „jött ki” rajtam a festés, azóta folyamatosan készítek képeket. A témáim a régi emberek, az a mód, ahogy azok éltek, akár idehaza, akár külföldön. Azért jártam össze a fél világot, mert az embereket kutattam. Mind benne vannak a képeimben, hogy ők hogyan élnek – árulta el, érzékeltetve néprajzi érdeklődését.

– Utazásai során az igazat, a valódit keresi, majd ezeket az élményeket újra feleleveníti és életre kelti a festővásznon – emelte ki megnyitójában Hanusz-Lovas Evelin.

Márki-Zay Péter polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: kiállítás megmutatja, hogy az aktív idős kornak milyen tartaléka van még. Attól, hogy valaki nyugdíjas, az aktív élete nem záródik le. Lehetősége lesz új dolgokat tanulni, vagy hogy elmélyítse azt a tevékenységet, melyre korábban nem volt ideje. – A mi feladatunk itt Hódmezővásárhelyen, hogy az időskorú emberek, akik akár itt a lakóparkban élnek, akár másutt a városban, szeretettel tudják megélni napjaikat – mondta azzal, hogy azt kívánta, hogy mindenki találja meg azt, amivel az idős korában elfoglalja magát. – Soha nem késő valami újjal foglalkozni! – emelte ki.

A megnyitón fuvolán közreműködtek a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola diákja: Ludescher Borka Gréta és Árva-Nagy Kincső (zongorán Tarr Angéla tanárnő kísérte őket).

A tárlat vasárnapig látható.

ecsetfestményKiállításNyugdíjas LakóparkVásárhely