Dupla téttel bíró meccsen aratott óriási sikert a Kosársuli

Pénteken nem csak a DEAC U23-as együttesét kellett legyőzni az NBI/B. Zöld csoportjában, de gyűjtést szerveztek az Ukrajnából érkező menekülteknek is. A győzelem sikerült, és az emberek segítőkészségére sem lehetett panasz.

A Kosársuli az előző két fordulóban nyerni tudott, de nem ígérkezett könnyűnek a feladat most sem, hiszen a tehetséges debreceni fiatalok a 3. helyen állnak a tabellán, az előző tíz meccsükből nyolcat megnyertek, a Kosársulit pedig november végén 76-70-re verték odahaza.

A mérkőzés azért is volt érdekes, mert a debreceniek első csapatával januárban kötött megállapodást a Kosársuli. A mérkőzést jobban kezdte a vásárhelyi csapat, és a félidőben 10 ponttal vezethetett volna, ha a bírók megadnak egy valószínűleg időn belül érkező 3 pontost nem vesznek el, így viszont maradt a 49-42.

A második félidőben átvette ugyan az irányítást a DEAC, ám a harmadik negyed második felére a védekezésének köszönhetően ismét 6 pont lett a különbség.

A záró játékrészre, 4 perccel a vége előtt azonban nem csak átvette a vezetést, de 6 pontosra növelte előnyét a vendég gárda. Innen tudott visszakapaszkodni a Kosársuli, és végén, 82-82-nél újra egy egylabdás mérkőzés következett. Ezúttal Varga Ákos egy-egyben remekül verte meg a védőjét és a gyűrűben landolt a labdája, a debreceni időkérés utáni triplakísérletet pedig blokkolta.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 84-82 (30-27, 19-15, 19-20, 16-20)

Kosársuli: Pavlovic 4, Kelemen 15/3, Knyur 2, Varga Á. 28/12, Burko 12
Cserék: Bodócsi 5/3, Varga Z. 8/6, Bálint 10/3, Vejinovic -, Borbáth –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Pollák 15/6, Neuwirth 11/3, Balázsi 2, Fábián 2, Gáspár 16
Cserék: Ságodi 23/18, Kovács 13/3, Ekenedilichukwu -, Kiss –
Vezetőedző: Andjelko Mandic

Utasi Gábor„Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó Debrecent sikerült legyőzni, akik szerencsére teljes csapattal utaztak el, a  mérkőzésen így valós eredmény tudott születni. Remélem, hogy a továbbiakban is minden fiatal csapat így fog felállni és nem ezen fog múlni a playoffhelyezés.”

Ezzel a győzelemmel a Kosársuli újabb fontos lépést tett a felsőházi rájátszás felé. Folytatás jövő vasárnap, március 13-án a Dunaharaszti otthonában.

Forrás: Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Bodrogi Bau Vásárhelyi KosársuliDEACkosárlabdasport