Duális partnereinek szervezett fórumot a Corvin

A duális fórum nem csak az információk megosztásáról szólt, hanem olyan személyes kapcsolatok kialakításáról is, amelyek végső soron a tanulók érdekeit szolgálják.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége augusztus végén szervezte meg „Duális Információs Nap” elnevezésű szakmai találkozóját. Az eseményre meghívást kaptak mindazon vállalkozók és cégek, akik az intézmény kiemelkedően sokrétű képzési profiljának részesei, akikkel partneri együttműködésben valósul meg a modern, piacképes szakemberképzés Hódmezővásárhelyen.

A résztvevők két fontos témakörben kaphattak tájékoztatást a tanévkezdés előtt. A szakképzést érintő jogszabályi változásokról, aktualitásokról Fetzer Gábor, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara duális képzési tanácsadója tartott előadást, majd válaszolt a jelenlévők kérdéseire. Olyan fontos témákról esett szó,  melyek közvetlenül érintik a szakképzésben részt vevő vállalkozókat. Ilyen például a táppénz és betegszabadság kérdése, valamint a tanulók után igénybe vehető adókedvezmény mértéke.

Földesi Gábor, az esemény szervezője, az iskola gyakorlati oktatásvezetője pedig a KRÉTA tanügyi nyilvántartási rendszerről tájékoztatta az intézmény partnereit.

A tanulók osztályfőnökei és oktatói szintén jelen voltak az eseményen, így közvetlenül kaptak ők is naprakész tájékoztatást. Bendéné Németh Ágnes annak a villanyszerelő tanulókat képző Automatix Hungary Kft-nek a képviseletében vett részt a fórumon, amely vállalkozás az egyik legnépszerűbb a vásárhelyi tanulók körében. Elmondása szerint rendkívül hasznos volt a találkozó, hiszen alkalmat adott arra, hogy személyesen találkozzon az iskola vezetősége, az oktatók, a vállalkozók és a kamara képviselője, így sok olyan kérdést lehetett azonnal tisztázni, amely megkönnyíti majd a tanév során az együttműködést.

A duális fórum nem csak az információk megosztásáról szólt, hanem olyan személyes kapcsolatok kialakításáról is, amelyek végső soron a tanulók érdekeit szolgálják – fogalmazott Földesi Gábor gyakorlati oktatásvezető.

corvin iskolafőrumtanulólVásárhely