Drágultak a jegyek a vasútvillamoson – sokan csak a jegyautomatáknál szembesültek vele

Tulajdonképpen semmi meglepő és kivetnivaló nincs abban, ha a MÁV is emeli a jegyárakat, amely emelés kellemetlen, de nem drasztikus, csak ennek kevés helyen látjuk hivatalos nyomát január 3-án. Ez különösen azoknak probléma, akiknek nincs applikációjuk. Tragédia nincs, csak hiányos a tájékoztatás.

Néhány, nem gyakran utazó olvasónkat meglepetésként ért a vasútvillamosok új tarifája, jelesül, hogy január 1-je óta többet kell fizetniük egy útért, mint 2023-ban. Ez természetes, sajnos a január 1-je szinte mindig az emelések időszaka, a probléma inkább ott van, hogy erről tájékoztatót sehol sem leltünk a MÁV hivatalos oldalain, sőt, január 3-án még a vasútvillamoskon is a régi tarifák olvashatóak, legalábbis ahol mi láttuk.

A szerző felvétele 2024. január 3-án délután

Ezek tehát nem a friss árak. Az új tarifák, a MÁV applikáció által könnyen kikereshetőek és a következőképpen néznek ki (csupán a teljes árakat felsorolva):

  • Szeged-Hódmezővásárhely és vissza: 465 Ft-ról 550 Ft.
  • Szeged-Algyő: 370 Ft-ról 500 Ft.
  • Algyő-Hódmezővásárhely 310 Ft-ról 450 Ft.
  • Hódmezővásárhelyen belül 250 Ft-ról 400 Ft.

A dolgozói bérlet összege nem változott, az idén is 17.800 Ft 30 napra, csakúgy, mint tavaly. A teljesárú országbérlet 18.900 Ft.

Nem teljesen tiszta azonban a vármegye bérletek ára, hiszen többen jelezték felénk, hogy 11.900 Ft-ra emelkedett, ahogy az a Vásárhelyi Televízió felvételén látszódik, míg az applikáció még mindig 9.450 Ft-os árat mutat.

Az ügyfélszolgálaton azt válaszolták, a különbség oka a szegedi helyi közlekedéssel együtt számított ár, azonban annak az összege együttesen nem 11.900 Ft, hanem 19.000 Ft, szintén a MÁV applikáció szerint.

Ezért megkérdeztük a MÁV Sajtóosztályát, segítsenek tisztázni, mi a pontos helyzet. Amint megérkezik válaszuk, azt természetesen azonnal közöljük.

tarifatram-trainvasútvillamos