Dr. Putz Anita: erőszakos módon nem lehet a településeket megszállni

A mártélyi iskola bezáratása után, a felülről vezérelt ,,faluházi puccs” is elérte az országos média ingerküszöbét – fogalmazott oldalán Mártély polgármestere.

Dr. Putz Anita azt írja: ,,többen is megjegyezték, hogy szemünk előtt omlanak le az önkormányzatiság utolsó bástyái. A politikai komisszárok kora következhet ismét. A választókerületi elnök majd kinevezi azt, akivel együtt akar működni. 32 évvel az első szabad választások után lehet, hogy előre megyünk, de nem jó az irány.”

A polgármester úgy folytatja: a Csongrád-Csanád megyei négyes körzetben már így csak néhány település tartja magát, ,,akinek a vezetője még nem fogadott hűségesküt.” Putz attól tart, hogy ami itt kicsiben megvalósult, az most országos szinten is példa lesz. A történtek ellenére mégis optimista, ,,mert ilyen erőszakos módon nem lehet településeket sem helyben, nemhogy országos szinten megszállni.”

Mint arról beszámoltunk: 4-3 arányban a feloszlatás mellett döntött a mártélyi képviselő-testület, így a nyár végén időközi választást kell kiírni.

Dr. Putz AnitaMártély