Dr. Berényi Károly 9/11-ről: ,,Azt hittük, hogy egy katasztrófa film képkockáit látjuk”

19 éve, 2001. szeptember 11-én terrortámadás történt az Egyesület Államok ellen, utasszállító repülőgépeket térítettek el a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba. Dr. Berényi Károly alpolgármester akkor éppen Németországban tartózkodott és felmerült az is, hogy nem tud hazajönni.

2001. szeptember 11-én egy továbbképzésen vett részt Németországban, Nürnbergben. A Johannita Segítőszolgálat önkénteseként ismerkedhetett a németországi szociális ellátás példaértékű szervezettségével egy héten keresztül.

– emlékezett vissza közösségi oldalán Berényi.

,,Azt hittük, hogy egy katasztrófa film képkockáit látjuk… De hamar ráébredtünk, hogy ez a látvány – a döbbenetes valóság” – fűzte hozzá.

Felötlött bennük, hogy kitörhet a harmadik világháború, távol a szeretteiktől nem tudták, hogy hogyan jutnak haza. Hiszen másnap azt a tájékoztatást kapták, hogy Németországban is készenlétbe helyezték a katonai védelmi rendszert, mert nem volt kizárható további terrortámadások lehetősége Európában sem. Végül nem zárták le a határokat és hazajutottak.

,,A Világ és New York már sosem lesz olyan, mint a terrortámadás előtt volt” – zárta gondolatait.

9/11Berényi Károlyterrortámadás