Döntöttek a városházán: Márki-Zay nem méltatlan a polgármesteri tisztségre

A hódmezővásárhelyi önkormányzat mai rendkívüli zárt közgyűlésén a többség úgy döntött, hogy Márki-Zay Péter polgármester nem méltatlan polgármesteri tisztségére.

A városháza gyorshír szolgálata közölte: „két évvel ezelőtti peres ügyek ítéletében szerepelt az, hogy le kell közölnie egy helyreigazítást a sértett, Havasi Katalin, illetve a kórházzal kapcsolatos állításai miatt. Az első esetben a polgármester el is küldte a Délmagyar napilapnak a közlendő helyreigazítást, ám a napilap elhatárolódott ennek közlésétől. Az erről szóló írásos dokumentumot a végrehajtó is elfogadta, és lezárta az ügyet. A második esetben a Kúria ítéletében kimondta: Márki-Zay Péternek joga van kritizálni a kórházat, vagyis nem kellett helyreigazítást létrehozni.”

Decemberben, a legutóbbi rendes közgyűlésen Cseri Tamás képviselő kifogásolta a polgármester helyreigazításának hiányát, kritizálta azt, hogy a Délmagyarnak megküldött szöveg nem csak a helyreigazítást tartalmazta, hanem Márki-Zay Péter pár gondolatát is. A kormánypárti képviselő akkor indítványozta, a polgármester méltatlanságának megállapítását.

A zárt ülés határozata alapján Márki-Zay Péter méltó polgármesterségére.

közgyűlésMárki-Zay Péter