Döntött az Egyházmegye Szegeden: Mórahalomra viszik a focipályát meg az iskolát

Az iskolának egyébként lett volna hely Szegeden, és természetesen edzőpályának is, de nem hat hektárnyi erdő kivágásával, amely több száz tonna port köt meg évente, szakértők szerint. A beruházás Mórahalmon épül meg, ahová csapatbuszokkal szállítják majd a gyerekeket.

Az Egyházmegye közleményében azt is írja ismét, hogy elkötelezettek a teremtésvédelem mellett és hogy rendezni kívántak egy gondozatlan erdőterületet. vállalva, hogy a korábbival megegyező vagy annál nagyobb zöldfelületet alakít ki, többek között egy barnamezős terület revitalizációjával.

A tervezett erdőirtás (amely hangsúlyozandó, nem egy nagy, összefüggő, kirándulós erdő, de rengeteg port köt meg a város melletti földekről, illetve többen rámutattak arra, hogy eleve egy szélfolyosóban helyezkedik el a terület, ami egy esetleges iskolára is nagyon fújná a port) a szegediek ellenállását váltotta ki.

Ezért a Szeged-Csanádi Egyházmegye más megoldást keresett és a projektet Mórahalmon valósítja meg, köszönhetően a helyi önkormányzat segítségének, mely ingyenesen felajánlott egy közel 10 hektáros területet a tervezett infrastruktúra felépítésére.

Az új helyszínt kiválóan megközelíthetőnek gondolják, ahová 15 perc alatt saját csapatbusszal tudják szállítani nevelt gyermekeket.

A tájékoztatás szerint a tervezett beruházás elő akarja mozdítani a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz tartozó közel tízezer gyerek tehetséggondozását, egyetemre való felkészítését, valamint pótolni kívánja a Grosics Akadémia utánpótlás-képzésének edzőpályákra és kollégiumi férőhelyekre vonatkozó infrastrukturális hiányosságait.

edzőpályaiskolaMórahalomSzeged-Csanád Grosics AkadémiaSzeged-Csanádi Egyházmegye