Döntött a kormányhivatal: társasházzá nyilváníttathatják a Petőfi 6-ot

A város megvédte a vagyonát – adta hírül a város gyorshírszolgálata. A kormányhivatal engedélyezte a Petőfi 6. szám alatti ingatlan társasházzá való nyilvánítását.

Vásárhelyen köztudomású, hogy a Bán Csaba által vezetett egyházközség több önkormányzati ingatlant akart saját tulajdonává tenni. Az egyik ilyen jól ismert ingatlan a Petőfi utca 6. szám alatt található, korábbi hivatali és iskolaépület. Az épület körül történtekről itt olvashat portálunkon.

Ide, merő jószándékból az önkormányzat beengedte Bán Csabáékat, hogy pár tantermet használjanak oktatási célból, akik azóta már az egész épületet követelik, miután önkényesen elfoglaltak további, földszinti helyiségeket.

Az önkormányzat a vásárhelyiek érdekében sokrétűen szeretné használni ezt az épületet, itt működik a nagysikerű játszóház is, valamint a helyi kisebbségeknek is itt létesül közösségi tér.

Ennek érdekében az önkormányzat társasházzá kívánja alakítani az épületet, amelyet kezdeményezett is a kormányhivatalnál, miután erre testületi felhatalmazást is kapott.

A hivatal jogellenesen 2 hónapig ült az ügyön, majd az ügyintézési határidő utolsó napján felfüggesztette az eljárást Bán Csabáék igényére tekintettel.

Az önkormányzat bírósághoz fordult a nyilvánvalóan jogsértő döntés miatt, a Szegedi Törvényszék pedig döntött és megsemmisítette a kormányhivatal felfüggesztő végzését.

A döntés értelmében nem lehet mondvacsinált okokkal akadályozni, hogy az önkormányzat rendelkezzen a saját épületével és azt társasházzá alakítsa.

Csongrád-Csanád Megyei KormányhivatalHódmezővásárhelyönkormányzatpetőfi 6Szegedi Törvényszéktársasház