Döntő többségben akarták a szülők a fenntartóváltást a Liszt iskolában

Az érintettek 80 százaléka válaszolt az intézmény kérdésére, a visszaküldött szavazatok 87 százaléka szerint szerették volna a szülők, hogy a Liszt iskola az államtól a katolikus egyházhoz kerüljön.

A szándék, hogy a vásárhelyi Liszt iskola egyházi fenntartásba kerüljön, tavasszal kapott nagyobb nyilvánosságot. Az eddig állami kézben lévő intézmény tanulóinak szülei levélben szavazhattak arról, akarják-e a váltást, lapunk akkor azt az információt kapta, hogy az eredmény júniusban lesz nyilvános. Ennek még a vártál is hamarabb jött el az ideje, május végén megírtuk, hogy Kásler Miklós oktatásért felelős miniszter nevében Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár engedélyezte a fenntartóváltást.

Az önkormányzat a Facebook oldalán megosztotta a tankerülettől kapott információt, mi szerint 391 kiküldött szavazólapból 319 beérkezett szavazat alapján, 42 nem szavazattal, 277 igen szavazattal járultak hozzá a szülők ahhoz a döntéshez, hogy a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola egyházi fenntartású legyen. A katolikus Domonkos rendi nővérek, mint az új fenntartó képviselői többek között erről is folytattak beszélgetést a városházán, a Márki-Zay Péter polgármesternél tett látogatásuk alkalmával.

(Fotó: önkormányzat)

domonkos rendkatolikusLiszt