Dömötör Csaba: Márki-Zay Péter fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett

Az előválasztás alatt a remény emberét ígérték, aztán egy fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle – jelentette ki az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjéről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A sorosozós, gyurcsányozós interjúban többek között arról beszélt az államtitkár, hogy az Orbán-kormány gazdasági növekedést tud felmutatni, béremeléseket, adócsökkentést, kordában tartott energiaárakat és soha nem látott szélességű családtámogatási programot, ellenben a baloldal „az egészet kidobná a kukába”. 

Az interjúból kiderül, Dömötör Csaba nem helyesli a környezetbarát megoldásokat: ,,Fűts kevesebbet, használj kevesebb áramot, használd másokkal közösen az autódat vagy menjél gyalog, és ha az egész nem tetszik, akkor el lehet innen menni. Ebben áll most a nagy baloldali szív politikája.”

Arra kérdésre, miszerint lehetséges-e, hogy a baloldal már Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt utódját keresi, azt felelte: „Márki-Zay Péter vesszőfutása nem az ország, hanem a baloldal problémája. Az előválasztás alatt a remény emberét ígérték, aztán egy fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle. Az egész olyan, mintha a pultnál 15 deka jövőt kértek volna, aztán adtak nekik 20 deka múltat, és félszegen még meg is kérdezik: maradhat?”

Az államtitkár szerint a jövő évi választáson is jó esélye van a Fidesznek a győzelemre, „nem a vakszerencse, hanem az elvégzett munka miatt”. 

Dömötör CsabaMárki-Zay Péter