Dobrev Klára is feltűzte a kék szalagot

Hódmezővásárhelyen tartott hétfőn fórumot a Demokratikus Koalíció (DK), mind a miniszterelnök-, mind az országgyűlési képviselői előválasztással kapcsolatban. Mucsi Tamás szerint Márki-Zay Péter inkább a miniszterelnök-jelölti kampányára koncentrál. A hódmezővásárhelyi polgármesternek meglátása szerint nincs, neki viszont van a körzet minden településére kiterjedő programja. Dobrev Klára nevetségesnek tartja a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony kampányt, mert 12 év kormányzás után az oktatásban vagy az egészségügyben elért sikerekről kellene a Fidesznek beszélnie, de ilyen szerinte egyáltalán nincs.

Mucsi Tamás, a DK Csongrád-Csanád Megyei elnöke a Vásárhelyi TV-nek elmondta, az fogja legjobb tudomásuk szerint Lázár Jánost a körzetben legyőzni, akinek van programja, márpedig neki van, minden településsel kapcsolatban. Azt is elárulta, azt látja, hogy Márki-Zay Péter nem tud szavazatokat elvenni a Fidesztől, ezen felül sokszor beszólogat a DK-nak is, például a Vásárhelyen élő sok szimpatizánsnak, és ezt nem tartja jó iránynak. Mucsi az összes ellenzéki szavazót meg szeretné szólítani, meglátása szerint a stabil Fidesz szavazókat most nehéz átcsábítani még.

Azt is mondta, Márki-Zay és az ő vitája 19 településről fog szólni.

Dobrev Klárát, a párt miniszterelnök-jelöltjét az egészségügy helyzetéről kérdezték legtöbben, hiszen fejlesztések voltak a megyében. Dobrev szerint viszont a legfontosabb kérdés, hogy az embereket, mintegy 9000 orvost, 500 háziorvost, 1000 szakápolót, de kórházi takarítókat is, megfelelő fizetéssel visszacsábítsanak a rendszerbe, mert hiába vannak szép kórtermek, épületek, megújult osztályok, ha nincs hozzájuk képzett munkaerő.

Azt mondta a Vásárhelyi TV-nek, a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony kampányok rendkívül szánalmasak. 12 év kormányzás után az oktatásban vagy az egészségügyben elért sikerekről kellene a Fidesznek beszélnie, de ilyen szerinte egyáltalán nincs. A nyugdíjasok sem élnek jobban. Szerinte a Fidesz-KDNP nagy bajban van.

Kép: Vásárhelyi TV

Hallott Márki-Zay Péter friss nyilatkozatáról, miszerint ő retteg, hogy Dobrev Klára nyeri az előválasztást, de ez nem kölcsönös. Amennyiben Márki-Zay Péter nyerné a miniszterelnök-jelöltségi előválasztást, ő teljes mellszélességgel beállna mögé.

Hódmezővásárhelyen Dobrev Klára is kitűzte a kék szalagot, ami az ő olvasatában annak a szimbóluma, hogy az ellenzéki alapban az egyik fontos programpont, hogy igazságot kell szolgáltatni az országnak, mert addig nem lesz béke. Az elmúlt 10 évben a kormány szerinte ellopta az ország vagyonát, alapítványokba, a Magyar Nemzeti Bankon keresztül vagy épp Orbán Viktor szomszédja kapta, mondta Dobrev. Az ellenzéki pártok, tette hozzá, az ez elleni fellépésben érzik a közös felelősségüket. Soha többé olyan kormányt, amely a saját rokonait teszi gazdaggá.

Dobrev Klára egyébként minden egyéni választókerületet politológiai értelemben is csatatér körzetnek gondol, nincs elveszett körzet szerinte.

Demokratikus KoalícióDobrev KláraHódmezővásárhely