Dobókocka terem Pap Róbert földjén

Japánban nagy hagyománya van a kockadinnyének, de a dobókockára valószínűleg ott is felkapnák a fejüket.

Bár társasjátékozni nem lehet vele, de garantáltan az idei dinnyetermés egyik ékköve Pap Róbert dobókocka alakú görögdinnyéje. A vásárhelyi gazda már tavaly is próbálkozott szögletes dinnyével, ötletét idén sikerült továbbfejlesztenie. A különleges látvány eléréséhez egy négyzet formájú plexivel sietett a természet segítségére.

– Egy buli alkalmából megszületett, hogy legyen dobókocka. Végül is annyi az egész, hogy a sablonba ragasztottam a pontokat. A szemben lévő oldalak összege hét, mert a dobókockánál is így van. Aztán szépen lassan belenőtt a dinnye. Arra nem gondoltam, hogy ki is kell szedni, de végül kijött egyben – mondta a Vásárhelyi Televízió riportjában. 

A kocka formájú dinnyének például Japánban komoly múltja van, aranyáron adják, de a praktikus gondolkodásukról ismert szigetországbeliek kedvelik, mert könnyebb tárolni, mint a hagyományos gömbölyűt. Böngészés közben láttunk olyan webáruházat, ahonnan otthonra is vásárolhatunk különböző formákat, így a kertben magunk is termeszthetünk például akár szív alakú dinnyét.

dinnyegörögdinnyePap Róbert