Díjazták a Csomiép Kft. fejlesztését

Az elmúlt három évben összesen 873 millió forint nyereséget termelt a vásárhelyi Csomiép Kft., amelynek egyik termékfejlesztését Érték és Minőség Nagydíjjal ismerték el nemrégiben.

Érték és Minőség Nagydíjat kapott a társaság „a nagyvasúti előre gyártott makro szintetikus szállal erősített nagypaneles síncsatornás útátjáró rendszer” kifejlesztésért.

Az elismerés átadására az 2021. szeptember 9-én került sor az Országház felsőházi termében.

A díjazott rendszer elsődleges feladata a vasút és közút szintbeli kereszteződéseknél, mind a vasúti, mind a közúti forgalom sebesség csökkentés nélküli, biztonságos átvezetése. Az újítás megoldja az átjáró teljes körű csapadékvíz elvezetését, ezzel biztosítva a karbantartásmentes, hosszú élettartamot.

1992-ben alapított cég az elmúlt öt esztendőben két és félszeresére növelte forgalmát. 2018-ban 2,6 milliárd, egy évvel később 3,1 milliárd, tavaly pedig megközelítőleg 2,9 milliárd forint bevételt produkált. Adózott eredménye 2018-ban 285, 2019-ben 280, az elmúlt évben 308 millió forint volt – derül ki a vállalkozás nyilvánosan elérhető üzleti beszámolóiból.

A társaságnak több kérdést is elküldtünk az elismerés kapcsán. Többek között arról érdeklődtünk, mennyi ideig fejlesztették ezt a terméket, Magyarországon hány helyszínen került eddig beépítésre, illetve mennyi szerződött megrendelésük van a közeljövőre, továbbá milyenek a kilátások a 2021-es gazdasági évre a bevételeket illetően. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a Csomiép Kft-től.

A termékfejlesztésben résztvevő csapat.
CSOMIÉPelismerésvasúti átjáró